← takaisin

Hankkeesta

PEPP_logo_web.png

PEPP – Pohjanmaan ehkäisevän päihdetyön malli on maaliskuussa 2018 käynnistynyt kaksikielinen Leader-rahoitettu hanke, joka jatkuu vuoden 2020 loppuun saakka. Hankkeen päämääränä on luoda Pohjanmaalle yhteinen ehkäisevän päihdetyön malli.

Konkreettisesti hankkeessa toteutetaan näyttöön perustuvaa tietoa päihdekasvatuksesta muun muassa käsikirjojen muodossa. Käsikirjat toimivat tukena ja apuna päihdekasvatuksessa kaikille aikuisille, jotka ovat tekemisissä lasten ja nuorten kanssa. Lisäksi hankeen puitteissa toteutetaan materiaalipankki, jonne kootaan laadukasta päihdekasvatusmateriaalia, sekä muita työkaluja, joita voi käyttää päihdekasvatuksessa ja sen suunnittelussa.

Kaikki materiaali julkaistaan ilmaiseksi hankkeen kotisivuilla, www.pepp.fi. Hankkeen omistaa Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, ja se tehdään yhteistyössä Ruotsinkielisen päihdehuollon tukiyhdistyksen (USM r.f.), Pohjanmaan kriisikeskus Valon, Decibelin ja Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän K5 kanssa.

Lue hankkeen taustoista täältä (ruotsiksi):

Österbotten vill införa unik modell för drogförebyggande

Det finns metoder för hur kommunerna i Österbotten kan jobba drogförebyggande mer effektivt - och spara tid och pengar.